Ételallergia

Gluténmentes pesztós újburgonya

Gluténmentes pesztós újburgonya

2015.07.01 reve

Ha otthon ül és azon gondolkozik, hogy mit is egyen, vagy mit adjon a gyerekeknek enni, de semmi nem jut eszébe, nos, akkor ez a recept lehet az egyik legjobb megoldás. Nem csak azért, mert könnyű elkészíteni, de gluténmentes is és nem mellékesen nagyon finom. 

Ezekre van szüksége 3-4 adaghoz

  • 1 kg újburgonya (kicsi)
  • 2 pohár SPAR free form laktózmentes tejföl (én a 15 százalékost használom, de használhatja a 20 százalékost is)
  • 2 pohár SPAR free form laktózmentes joghurt
  • 2 púpozott evőkanál pesto
  • 3 kicsi vöröshagyma
  • 1 db erőspaprika (opcionális)

img_6199.JPG

Így készítse el

Tisztítsa meg az újborgonyát jó alaposan, de ne pucolja meg, a héját feltétlenül hagyja rajta. Vágja félbe a burgonyákat, ha kell, vékonyabb karikákra és tegye a szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A vöröshagymát pucolja meg, vágja félbe és tegye a krumplikra.

A joghurtot és a tejfölt keverje össze, adja hozzá a pesztót és a sót, majd homogénre keverje össze. Öntse a burgonya tetejére az egészet, fedje le a tepsi tetejét és tegye sütőbe. Ha szereti a csípős ételeket, karikázzon az étel tetejére egy egész erőspaprikát, nagyon jó ízt fog adni a pesztós burgonyának. 170 fokos sütőben körülbelül 40-50 perc kell míg a krumpli teljesen megfő, utána fedő nélkül pirítsa még legalább 15 percig. Tálalhatja hússal is köretnek, de magában is nagyon laktató.

Jó étvágyat!

 

 

komment komment

spar ételallergia laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása