Ételallergia

Kipróbáltuk a gluténmentes pizzát Londonban

Kipróbáltuk a gluténmentes pizzát Londonban

2015.10.15 reve

Azt már tudjuk, hogy milyen a házilag elkészíthető gluténmentes pizza, arra meg nagyon kíváncsiak voltunk, hogy milyen lehet ez, egy igazi olasz étteremben. Sajnos Olaszország ezúttal nem volt az útiterveink között, azonban Londonba kiugrottunk pár napra és ha már ott jártunk, jól megebédeltünk egy olasz étteremben. Angliában már alap, hogy a rendes étlap mellé, elkészítik az ételallergiások által fogyasztható menüsort is, így nem volt nehéz dolgunk. Előételnek mozarellát kértünk rukkolával és paradicsommal, főételként meg a gluténmentes pizzát választottuk.

img_0476.JPG

 

Az előétel elképesztően jó volt, de hát ugye azért ezen nincs mit elrontani, szóval a pizza volt a sarkalatos pont. Egy sima margarithát kértünk, plusz feltétnek még szórattunk rá parmezánt és rukkolát. Szerencsére nem kaptak agyfrászt a plusz feltétektől, simán ment minden. Gyorsan megérkezett a pizza, ahhoz képest, hogy elég sokan voltak az étteremben. Így nézett ki:

img_0484.JPG

Nem csak a tálalás volt gusztusos, a pizza is. Ízre nagyon hasonlított az általunk készítetthez, viszont ennek sem volt az az igazán ropogós tésztája - pedig vékony tésztás a pizza, ez a fotón is jól látszik. 

img_0488.JPG

 Sebaj, azért jóízűen falatoztuk és gyorsan el tudtuk engedni, hogy a gluténmentes pizza tésztája, nem ropog. Aztán elmentünk egy vega fesztiválra - szintén Londonban volt - és minden megváltozott. Sajnos a kész pizzáról nem tudtunk képet lőni, viszont a cégről, aki azt készíti, igen:

img_0752.JPGNos, az általuk készített pizzatészta, ropog. És nem csak úgy ímmel-ámmal, tényleg ropog. Egyelőre csak az Egyesül Királyságban forgalmazzák a terméket, de állítólag még az is előfordulhat, hogy Magyarországon is fognak teríteni, fagyasztott alap formájában. Drukkoljanak, mert ez tényleg fenomenális darab.

komment komment

spar gluténmentes életmód gluténmentes pizza

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása