Ételallergia

Karácsonyi alkoholos keksz, laktózmentesen

Karácsonyi alkoholos keksz, laktózmentesen

2015.12.18 reve

Ha már ön is unja a megszokott karácsonyi recepteket és egy kicsit felturbózná a hangulatot, feltétlenül csinálja meg ezt az alkoholos édességet. Amellett, hogy tényleg nagyon ízletes, a hangulatot is feldobja és abszolút kikapcsolja az embert a nagy pörgésben. Bónuszként, elkészíteni egyáltalán nem nagy kihívás, viszont szerencsére ez nem látszik rajta. Mutatjuk mire lesz szüksége:

  • 250 gramm enyhén olvasztott SPAR free from vaj
  • 1 bögre cukor
  • 3 nagy tojás
  • 2 bögre liszt
  • negyed bögre whisky
  • egy marék kandírozott gyümölcs (leginkább citrusfélék)
  • egy marék mazsola (áztatott, aprított)
  • egy marék aprított mandula

 

Könnyű elkészíteni 

Keverje össze a kandírozott gyümölcsöt és a magokat, majd tegye egy kicsit félre. A margarint, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és az alkoholt dolgozza össze egy keverőtálban. Amikor szép homogén a tészta, adja hozzá a félretett gyümölcsöt és magokat.

etelallergia.JPG

Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, vegyen elő egy evőkanalat, merjen bele a tésztába és egy laza mozdulattal ejtse a papírra a kanálból a tésztát. Melegítse elő a sütőt 180 fokra és nyolc-tíz perc alatt süsse készre a kekszet.

Az édesség azonnal is fogyasztható természetesen, de ha rakna el belőlük karácsonyig, akkor azt egy légmentesen zárható dobozban tegye. Jó tipp: ha rak egy szelet fehér kenyeret a kekszek közé, akkor az megőrzi puha, gyümölcsös állagát.

 

 

 

 

 

komment komment

spar ételallergia laktózérzékenység

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása