Ha már ön is unja a megszokott karácsonyi recepteket és egy kicsit felturbózná a hangulatot, feltétlenül csinálja meg ezt az alkoholos édességet. Amellett, hogy tényleg nagyon ízletes, a hangulatot is feldobja és abszolút kikapcsolja az embert a nagy pörgésben. Bónuszként, elkészíteni egyáltalán nem nagy kihívás, viszont szerencsére ez nem látszik rajta. Mutatjuk mire lesz szüksége:
- 250 gramm enyhén olvasztott SPAR free from vaj
- 1 bögre cukor
- 3 nagy tojás
- 2 bögre liszt
- negyed bögre whisky
- egy marék kandírozott gyümölcs (leginkább citrusfélék)
- egy marék mazsola (áztatott, aprított)
- egy marék aprított mandula
Könnyű elkészíteni
Keverje össze a kandírozott gyümölcsöt és a magokat, majd tegye egy kicsit félre. A margarint, a cukrot, a tojásokat, a lisztet és az alkoholt dolgozza össze egy keverőtálban. Amikor szép homogén a tészta, adja hozzá a félretett gyümölcsöt és magokat.
Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral, vegyen elő egy evőkanalat, merjen bele a tésztába és egy laza mozdulattal ejtse a papírra a kanálból a tésztát. Melegítse elő a sütőt 180 fokra és nyolc-tíz perc alatt süsse készre a kekszet.
Az édesség azonnal is fogyasztható természetesen, de ha rakna el belőlük karácsonyig, akkor azt egy légmentesen zárható dobozban tegye. Jó tipp: ha rak egy szelet fehér kenyeret a kekszek közé, akkor az megőrzi puha, gyümölcsös állagát.
Kommentek