Ételallergia

Gluténmentes almás-fahéjas muffin, mandulával

Gluténmentes almás-fahéjas muffin, mandulával

2016.01.11 reve

A tél elengedhetetlen íze, az alma és a fahéj. Ez a recept tökéletes ebben a zimankós, téli időben. Az édesség nem csak a hangulatot dobja fel, de irtó kellemes illat lesz a lakásban sütése közben. Könnyű megcsinálni, mutatjuk, hogyan:

almaetelallergia.jpg

Hozzávalók:

  • 1 doboz SPAR free from bio sütemény sütőkeverékpor
  • 4 egész tojás
  • 17-18 gramm SPAR free from laktózmentes vaj/kókuszzsír
  • 1,5 marék őrölt/darált mandula 
  • 1 darab reszelt alma, lecsöpögtetve/kinyomkodva
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj

 

Ennyire egyszerű elkészíteni

A megolvasztott zsiradékot, a tojásokat, az őrölt mandulát, a reszelt almát, az őrölt fahéjat és a sütőkeverékport dolgozza össze konyhai robotgéppel, vajazza ki a formákat és kanalazza bele a masszát. A sütőt melegítse elő 150-160 fokra és ha már elég meleg, tepsiben, helyezze bele a formákat. Nagyon gyorsan megsülnek, körülbelül 35-45 perc alatt, nyilván ez függ a sütő minőségétől is. Érdemes tűpróbát végezni mielőtt kiveszi a sütiket. Várja meg míg kicsit hűlnek és tálalhatja is. Kakaóval, vagy tejjel még ízletesebb, de magában is remek desszert. Esetleg készíthet hozzá vanília kérmet is. A tészta nagyon könnyű és omlós, érdemes kipróbálni. A megadott mennyiségből körülbelül 20-25 muffin lesz. 

komment komment

spar tészta ételallergia gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása