Ételallergia

Laktózmentes joghurtos padlizsán

Laktózmentes joghurtos padlizsán

2016.02.29 reve

A joghurtos padlizsán nem csak köretként zseniális, főételként is simán megállja a helyét. Laktató, de mégsem fekszi meg a gyomrot, bónuszként, a gyerekek is előszeretettel fogyasztják. 

Ez az egyik legkönnyebben elkészíthető étel amit ismerek. Az íze kiváló, jól megy sült húshoz, de friss, ropogós kenyérrel is fogyasztható. Vagy, persze, magában. Arról már nem is beszélve, hogy alig 1000 frointból kijön négy adag. 

Ezekre lesz szüksége 4 adaghoz

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 doboz SPAR free from laktózmentes tejföl
  • 1 doboz SPAR free from laktózmentes joghurt
  • olívaolaj
  • fél citrom leve
  • fokhagyma

gettyimages-590368843.jpg

Könnyű elkészíteni

A padlizsánt jól mossa meg és kockázza fel fél centiméteres darabokra. Tegye a kockákat sütőpapírra, sózza be és várjon 40-60 percet, míg kiengedi a zöldség a levét. Ezután kicsit nyomkodja ki a padlizsánt és, hogy biztosra menjen, egy papírtörlővel itassa fel a maradék folyadékot róla. Ha ezzel megvan, tegye sütőpapírral bélelt tepsibe a kockázott padlizsánt, öntse le olívaolajjal (a szőlőmagolaj is kiváló erre) és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Nagyon gyorsan megpirul a padlizsán, szóval csak óvatosan bánjon vele  többször nézzen be a sütőbe, nehogy megégjen. 

Amikor szépen megbarnult a padlizsán teteje, vegye ki a sütőből és várja meg míg kihűl. Addig készítse el a joghurtos, tejfölös szószt. Egy tányérban keverje el a tejfölt, a joghurtot, a citromot és az apróra vágott fokhagymát, aztán az egészet keverje össze a padlizsánnal. A legjobb, ha pár órát a hűtőben állni hagyja az ételt, de persze azonnal is fogyasztható.

Jó étvágyat. 

 

komment komment

spar ételallergia laktózérzékenység

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása