Nem csak az a baj a gluténmentes kenyérrel, hogy ízben és állagban elég messze van a jó fehér kenyértől, de elkészíteni is sokkal macerásabb. A napokban viszont felfedeztünk egy nagyon jó lisztkeveréket, amivel nagyon egyszerűen összeraktunk egy igazán jó kenyeret. Összesen valamivel több, mint két óra kellett, hogy a kenyér elkészüljön, de ebből 45 perc volt a kelesztés és további 50-55 perc a sütés. Szóval a ráfordított energia elég csekély volt és a végén egy jó állagú kenyeret kaptunk. Íme a recept:
- 50 dkg SPAR free from, universal all-purpose baking mix
- 7 g szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 4-4,5 dl langyos víz
- 2 dkg olvasztott margarin
Így készítse el
Keverje össze a száraz hozzávalókat, tehát a sütőkeveréket, élesztőt, cukrot és a sót. Ehhez öntse hozzá a langyos vizet és gyúrja hozzá az olvasztott margarint. Tegye a tésztát kivajazott formába, fedje le egy konyharuhával és kelessze legalább 40 percig. Ha letelt az idő, kenje meg a tésztát egy kis olvasztott margarinnal és vágja be a tetejét. Előmelegített sütőben süsse 200 fokon, legalább 50 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tényleg nem bonyolult, megéri elkészíteni!
Kommentek