Ételallergia

Gyors és egyszerű gluténmentes kenyér recept

Gyors és egyszerű gluténmentes kenyér recept

2016.04.08 reve

Nem csak az a baj a gluténmentes kenyérrel, hogy ízben és állagban elég messze van a jó fehér kenyértől, de elkészíteni is sokkal macerásabb. A napokban viszont felfedeztünk egy nagyon jó lisztkeveréket, amivel nagyon egyszerűen összeraktunk egy igazán jó kenyeret. Összesen valamivel több, mint két óra kellett, hogy a kenyér elkészüljön, de ebből 45 perc volt a kelesztés és további 50-55 perc a sütés. Szóval a ráfordított energia elég csekély volt és a végén egy jó állagú kenyeret kaptunk. Íme a recept:

  • 50 dkg SPAR free from, universal all-purpose baking mix
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 4-4,5 dl langyos víz
  • 2 dkg olvasztott margarin 

gettyimages-163811662.jpg

Így készítse el

 

Keverje össze a száraz hozzávalókat, tehát a sütőkeveréket, élesztőt, cukrot és a sót. Ehhez öntse hozzá a langyos vizet és gyúrja hozzá az olvasztott margarint. Tegye a tésztát kivajazott formába, fedje le egy konyharuhával és kelessze legalább 40 percig. Ha letelt az idő, kenje meg a tésztát egy kis olvasztott margarinnal és vágja be a tetejét. Előmelegített sütőben süsse 200 fokon, legalább 50 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz. Tényleg nem bonyolult, megéri elkészíteni! 

 

komment komment

spar ételallergia gluténmentes kenyér gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása