Ételallergia

Könnyű chia puding laktóz-, és gluténmentesen

Könnyű chia puding laktóz-, és gluténmentesen

2016.10.14 reve

Az egyik legjobb édesség amit valaha ettem, a gyümölcsös chia puding. Amellett, hogy rengeteg pozitív tulajdonsága van a magnak, kalória szempontjából is megérdemli a csillagos ötöst. Nem kell sütni, főzni és semmi különösebb tehetséget nem igényel összedobni egy ilyen desszertet pár perc alatt. A végeredmény zseniális, sajnos nem lehet róla lejönni, úgyhogy érdemes több pohárral is készíteni belőle. 

  • 2,5 dl SPAR free from tej
  • 3 evőkanál chia mag
  • 2 nagy banán (ettől még krémesebb lesz az állaga)
  • 15 g bogyós gyömölcs 
  • igény szerint méz

chia.jpg

Hogy könnyű-e elkészíteni?!

 

  1. Keverje össze a tejet a maggal és tegye egy éjszakára a hűtőbe.
  2. Másnap törje bele a banánt és adja hozzá a bogyós gyümölcsöket. 
  3. Ezután már csak a tálalás van hátra: adagolja a masszát üvegpoharakba és már fogyasztható is.

Tipp: ha nem találja elég édesnek a desszertet, keverjen hozzá mézet, vagy agave szirupot. Nagyon kellemes ízt ad neki a vanília is, ha van otthon vaníliarúdja, vágja félbe és adja a tejhez és a maghoz még a hűtés előtt. Ne feledje, a  tálalásnál ezt ki kell venni, de mégjobb, ha ezt a gyümölcsök hozzáadása előtt teszi.

komment komment

ételallergia laktózérzékenység gluténmentes édesség gluténmentes életmód laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása