Még időben van, ha házi szaloncukorral szeretné meglepni a családot, ugyanis ezt a receptet maximum egy óra alatt kivitelezheti és utána már fogyasztható is az ízletes, mesterséges anyagoktól mentes szaloncukor. A töltelékre mondunk két variációt is, ráadásul egy füst alatt lezavarhatja a kettőt. Felkészült? Hajrá!
Amire szüksége lesz 40-50 darab marcipános szaloncukorhoz
- 200 gramm darált mandula (nem kell, hogy lisztesre legyen darálva, sőt, finomabb is ha kicsit darabos)
- 100 gramm porcukor
- pár csepp mandulaesszencia
- egy kevés víz (körülbelül egy kupica víz)
- 1-2 tábla laktózmentes étcsokoládé (magas kakaótartalmú, én Lindt csokoládét használtam)
- 1-2 evőkanál SPAR free from vaj (vagy amennyit felvesz a csokoládé)
A bevonó
Vízgőz felett, nagyon alacsony hőfokon, olvassza fel a vajat, majd kockázza bele a tábla csokoládét és kevergesse. Amikor a csokoládé teljesen felolvadt, tegye villára a marcipánt és mártsa a csokoládéba. Csepegtesse le a felesleges csokoládét és egy sütőpapírral kibélelt tálcára tegye a kész szaloncukrot. Akkor van kész a szaloncukor, ha megdermedt rajta a csokoládé. Ez lehet 30-60 perc, attól is függ, hogy hova teszi hűlni az édességet. Meg fog lepődni, milyen szép lesz a végeredmény!
A csomagolás
Ha éppen más nincs kéznél, tökéletes a csomagolásra a sütőpapír és az alufólia. A sütőpapírból vágjon téglalap formákat, az alufóliából meg kockát, majd vagdossa be a sütőpapír széleit (ahogyan az eredeti csomagoláson is látható). Az alufólia megy kívülre, a sütőpapír belülre, arra tegye a szaloncukrot és tekerje fel. Az alufólia végeit nyomkodja össze, és ennyi. Nem csalás, nem ámítás, ilyen egyszerű az elkészítése.
Kellemes Ünnepeket kívánunk!
Kommentek