Ételallergia

Íme a legfinomabb házi tojáslikőr receptje

Íme a legfinomabb házi tojáslikőr receptje

2016.12.30 reve

Még nem tudja, hogy milyen itallal kínálja a vendégeket szilveszterkor? Vagy esetleg ön az, aki vendégségbe hivatalos és nincs ötlete mit vegyen? Itt a megoldás! A házi tojáslikőr az egyik legfinomabb alkohol, december 31-e pedig éppen tökéletes alkalom az elkészítésére és persze, a fogyasztására. 

shutterstock_526640011.jpg

Mutatjuk, mi kell hozzá

  • 40 dkg porcukor
  • 2 pohár (5 dl) SPAR free from tej
  • 5 db közepes méretű tojás
  • 4 dl vodka (fehér rummal lehet helyettesíteni, illetve lehet kevesebb és több is az alkohol)
  • bourbon vaníliarúd
  • pár csepp (ízlés szerint) természetes mandula kivonat
  • tipp: 1,5 dl mandulatejszín (opcionális)

Az elkészítés

Válassza szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd botmixerrel keverje krémesre a tojások sárgáját a cukorral. Ezt tegye addig félre amíg felforralja a tejet a vaníliarúd belsejével együtt  folyamatos kevergetés mellett. (Gyorsan le tud égni!) Hűtse le a tejet, majd adja hozzá a tojásos krémet, a mandula aromát és a vodkát. Ezután újra turmixolja össze az italt, öntse át üvegekbe és estig tegye hűtőbe. Ha tutira akar menni, készítsen „jégkockát” az italból és ezzel együtt kínálja a tojáslikőrt. A tetejét megszórhatja egy kevés fahéjjal, jót tesz az ízének.

Tipp: ha nagyon krémes italra vágyik, adjon a tejhez mandulatejszínt és így forralja fel a tejet.

Boldog új évet kívánunk!

 

 

 

komment komment

spar ételallergia gluténmentes életmód laktózmentes életmód gluténmentes alkoholok

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása