Még nem tudja, hogy milyen itallal kínálja a vendégeket szilveszterkor? Vagy esetleg ön az, aki vendégségbe hivatalos és nincs ötlete mit vegyen? Itt a megoldás! A házi tojáslikőr az egyik legfinomabb alkohol, december 31-e pedig éppen tökéletes alkalom az elkészítésére és persze, a fogyasztására.
Mutatjuk, mi kell hozzá
- 40 dkg porcukor
- 2 pohár (5 dl) SPAR free from tej
- 5 db közepes méretű tojás
- 4 dl vodka (fehér rummal lehet helyettesíteni, illetve lehet kevesebb és több is az alkohol)
- bourbon vaníliarúd
- pár csepp (ízlés szerint) természetes mandula kivonat
- tipp: 1,5 dl mandulatejszín (opcionális)
Az elkészítés
Válassza szét a tojások sárgáját a fehérjétől, majd botmixerrel keverje krémesre a tojások sárgáját a cukorral. Ezt tegye addig félre amíg felforralja a tejet a vaníliarúd belsejével együtt – folyamatos kevergetés mellett. (Gyorsan le tud égni!) Hűtse le a tejet, majd adja hozzá a tojásos krémet, a mandula aromát és a vodkát. Ezután újra turmixolja össze az italt, öntse át üvegekbe és estig tegye hűtőbe. Ha tutira akar menni, készítsen „jégkockát” az italból és ezzel együtt kínálja a tojáslikőrt. A tetejét megszórhatja egy kevés fahéjjal, jót tesz az ízének.
Tipp: ha nagyon krémes italra vágyik, adjon a tejhez mandulatejszínt és így forralja fel a tejet.
Boldog új évet kívánunk!
Kommentek