Ételallergia

Mandulás – almás csillagok, gluténmentesen

Mandulás – almás csillagok, gluténmentesen

2015.04.24 reve

Nincs olyan aki ezt az édességet vissza tudja utasítani, annyira finom. És amellett, hogy rendkívüli édesség, az elkészítése is roppant egyszerű: csak össze kell keverni a hozzávalókat, formába önteni a masszát és megsütni. Nem bonyolult, kezdőknek is kifejezetten ajánlott. 

Hozzávalók:

  • 1 doboz SPAR free from bio sütemény sütőkeverékpor
  • 4 egész tojás
  • 17-18 gramm SPAR free from laktózmentes vaj/kókuszzsír
  • 1,5 marék őrölt/darált mandula 
  • 1 darab reszelt alma, lecsöpögtetve/kinyomkodva

 

Ennyire egyszerű elkészíteni

A megolvasztott zsiradékot, a tojásokat, az őrölt mandulát, a reszelt almát és a sütőkeverékport dolgozza össze konyhai robotgéppel, vajazza ki a formákat és kanalazza bele a masszát. A sütőt melegítse elő 150-160 fokra és ha már elég meleg, tepsiben helyezze bele a formákat. Nagyon gyorsan megsülnek, körülbelül 35-45 perc alatt, nyilván ez függ a sütő minőségétől is. Érdemes tűpróbát végezni mielőtt kiveszi a sütiket. Várja meg míg kicsit hűlnek és tálalhatja is. Kakaóval, vagy tejjel még ízletesebb, de magában is remek desszert. 

 

img_4577.JPG

 

A tésztája nagyon könnyű és omlós, érdemes kipróbálni. A megadott mennyiségből körülbelül 20 csillag lesz, ha teletölti a formát a tésztával.

 

 

komment komment

spar ételallergia gluténmentes életmód laktózmentes életmód gluténmentes muffin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása