Elég kevés olyan embert ismerek, aki ne szeretné a gumicukrot, viszont annál több olyat, aki azért nem fogyasztja, mert tele van tartósítószerrel, színezőanyaggal és aromákkal. Nyilván, az eredetiben sincs: glutén, tej és tojás sem (bár némelyik változatban fellelhető ez utóbbi kettő), de most egy olyan receptet mutatunk, amelyikben kizárólag természetes összetevők vannak, így ételallergiával küzdők és fogyókúrűzók is fogyaszthatják. Tulajdonképpen az egészhez semmi másra nincs szükség, mint:
- gyümölcs/ gyümölcslé
- zselésítő anyag
- édesítőszer (igény szerint).
Rengeteg zselésítő van, mi leginkább az almapektinport favorizáljuk, illetve az agar-agart, mert nem állati eredetűek és nincsen mellékízük, teljesen semlegesek.
Íme a recept
Az elkészítése roppant egyszerű: a zselésítő csomagolásán megadott előírásokat kell követni. A natúr gyümölcslevet öntse egy edénybe és keverje hozzá a zselésítőanyagot. Ezután édesítheti, bár anélkül is nagyon ízletes. Miután ezzel megvan, öntse formába a folyadékot, várja meg míg langyosra hűl és csak ezután tegye be a hűtőbe. Minimum egy órát kell várni mire megdermed, ezzel nem árt számolni.
Kommentek