Ételallergia

Brokkolis fusilli tejföllel, ételallergiásoknak is

Brokkolis fusilli tejföllel, ételallergiásoknak is

2015.11.09 reve

Nagyon gyorsan összedobható ez az étel, nem igényel különösebb főzőtudást és garantáltan jól fog lakni vele. Ami még nagyon pozitív benne: egészséges, glutén-, és laktózmentes, szóval ételallergiával küzdők is nyugodtan fogyaszthatják. És talán ebben a formában még a gyerekek is hajlandóak lesznek megenni a brokkolit.

img_2315.JPG

Ezekre lesz szüksége két adaghoz

  • 200 g SPAR free from fusilli tészta
  • 1 doboz SPAR free from tejföl
  • 200 g brokkoli
  • só, őrölt szerecsendió

Így készítse el

  • Főzze meg a tésztát a csomagoláson látható előírások szerint, majd szűrje le és mossa át egy kevés hideg vízzel. Adagolja ki a tésztát a tányérokra és készítse el a szószt.
  • Tisztítsa meg a brokkolit és párolja meg, egyben. Ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, ha a megtisztított brokkolit a törzsével lefelé állítja egy mély lábasba és felönti egy kevés vízzel (2-3 centiméterre lepje el a víz). Fedő alatt párolja addig, amíg még kicsit ropogós a brokkoli szára (a törzse és a kis vékony szárak is). Vízgőz felett is párolhatja a zöldséget, de az előző sokkal egyszerűbben kivitelezhető megoldás.
  • Tegye a megfőtt brokkolit egy mély edénybe, adja hozzá a tejfölt és pár kanál főzővizet (ez az a víz, amiben főtt a brokkoli). Turmixolja pépesre.
  • Forraljon még egyet a szószon, ízesítse, és öntse a tésztára.

Ehhez az egyszerű ételhez nagyon jól megy a száraz fehérbor, de persze ezzel csak akkor kísérletezzen, ha már vége a napnak és nem ül autóba, na, meg a munkával is végzett már. 

 

 

 

komment komment

spar pasta ebéd ételallergia gluténmentes életmód laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása