Ételallergia

Így készítsen gluténmentes lángost

Így készítsen gluténmentes lángost

2016.05.02 reve

Sokan úgy gondolják, hogy lángost készíteni nagyon macerás, de ez nem így van. Egy kellemetlen velejárója van csak, a msszív olajszag, ami sütés közben keletkezik. Mivel viszont végre nincsenek mínuszok, simán megoldható, hogy nyitott ablaknál készüljön az étel. Így talán kevésbé lesz büdös a lakásban.  

Az alábbi receptből körülbelül nyolc darab, tizenöt centiméteres lángos lesz. íme a hozzávalók:

  • 30 dkg SPAR free from lisztkeverék
  • 1 kávéskanál só
  • kávéskanál cukor
  • 3 deciliter tej
  • 20 gramm friss élesztő

langos.jpg

Így készítse el

 

  • Keverje a langyos tejhez a cukrot, majd adja hozzá az élesztőt is. (Vigyázzon, ne legyen forró a tej, mert akkor nem fog felfutni az élesztő.)
  • Adja a liszthez a sót, majd keverje bele tejes élesztőt is.
  • Itt dagasztani kell a tésztát, ezt kétféleképpen teheti: géppel, vagy kézzel. Ha van dagasztógépe, nyert ügye van. Ha nincs, akkor se keseredjen el, nem akkor ördöngösség ez. A tálban levő tésztát mind a két kezével addig nyomkodja, amíg egy sima cipót(gömböt) nem kap. Miután összegyúrta a tésztát,enyhén lapítsa ki a cipót és az ön felé eső részét hajtsa a közepébe és bjó erősen nyomkodja bele. Ezután fordítson egy negyed fordulatot a tésztán az óra járásával megegyezően, és ismételje meg az első folyamatot. Minél többször végzi el ezt a folyamatot, annél jobb lesz a végén a tészta állaga. Ha a tészta jó, akkor szórja meg a tetejét egy kevés liszttel, takarja le konyharuhával a tálat és tegye meleg helyre. (Be is csavarhatja pokrócba a tálat, jót tesz neki.) Legalább 40 percet várjon, hogy megkeljen a tészta.
  • Készítsen kis gombócokat a tésztából (ha beolajozza a kezét könnyebb a formázás), majd formázza ezeket lángos alakúra és bő olajban süsse ki. 

     

     

 

komment komment

spar ételallergia gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása