Nagyon gyorsan összedobható ez az étel, nem igényel különösebb főzőtudást és garantáltan jól fog lakni vele. Ami még nagyon pozitív benne: egészséges, glutén-, és laktózmentes, szóval ételallergiával küzdők is nyugodtan fogyaszthatják. És talán ebben a formában még a gyerekek is hajlandóak lesznek megenni a brokkolit.
Ezekre lesz szüksége két adaghoz
- 200 g SPAR free from fusilli tészta
- 1 doboz SPAR free from tejföl
- 200 g brokkoli
- só, őrölt szerecsendió
Így készítse el
- Főzze meg a tésztát a csomagoláson látható előírások szerint, majd szűrje le és mossa át egy kevés hideg vízzel. Adagolja ki a tésztát a tányérokra és készítse el a szószt.
- Tisztítsa meg a brokkolit és párolja meg, egyben. Ezt úgy a legegyszerűbb kivitelezni, ha a megtisztított brokkolit a törzsével lefelé állítja egy mély lábasba és felönti egy kevés vízzel (2-3 centiméterre lepje el a víz). Fedő alatt párolja addig, amíg még kicsit ropogós a brokkoli szára (a törzse és a kis vékony szárak is). Vízgőz felett is párolhatja a zöldséget, de az előző sokkal egyszerűbben kivitelezhető megoldás.
- Tegye a megfőtt brokkolit egy mély edénybe, adja hozzá a tejfölt és pár kanál főzővizet (ez az a víz, amiben főtt a brokkoli). Turmixolja pépesre.
- Forraljon még egyet a szószon, ízesítse, és öntse a tésztára.
Ehhez az egyszerű ételhez nagyon jól megy a száraz fehérbor, de persze ezzel csak akkor kísérletezzen, ha már vége a napnak és nem ül autóba, na, meg a munkával is végzett már.
Kommentek