Ételallergia

Gyümölcstorta glutén-, és laktózmentesen

Gyümölcstorta glutén-, és laktózmentesen

2015.09.24 reve

Nem egyszerű olyan tortát sütni amelyik egyszerre laktóz-, és gluténmentes is, na, meg a család ízlésének is megfelel. Szóval egy kis gondolkozás után született meg ez a recept a napokban. A végeredmény nagyszerű lett, igaz, a krém egy kicsit folyósra sikeredett, de hát nem lehet minden tökéletes. Persze, így is gyorsan elfogyott és nem volt nyafogás sem az állaga miatt. Sőt, külön öröm volt, mert egy kicsit a tészta is magába szívta a gyümölcsös szutyit és állítólag ettől lett igazán finom. Próbálja ki ön is, gyorsan elkészül és garantált a siker.

img_9057.JPG

Hozzávalók:

  • 1 doboz SPAR free from bio sütemény sütőkeverékpor
  • 4 egész tojás
  • 17-18 gramm SPAR free from laktózmentes vaj
  • 3 darab barack, szőlő a díszítéshez
  • egy zacskó fagyasztott „erdei” gyümölcskeverék (szeder, málna, ribizli, fekete ribizli)
  • SPAR free from laktózmentes tejföl 1-2 pohár
  • SPAR free from laktózmentes tej 1 dl (elhagyható)

img_9046.JPG

Ennyire egyszerű elkészíteni

A megolvasztott vajat, a tojásokat és a sütőkeverékport dolgozza össze konyhai robotgéppel, vajazza ki a gyümölcstorta formát és öntse bele a masszát. A sütőt melegítse elő 150-160 fokra és ha már elég meleg, tegye tepsire a formát és így helyezze a sütőbe. Körülbelül 35-45 perc alatt megsül a tészta - nyilván ez függ a sütő minőségétől is - úgyhogy érdemes tűpróbát végezni mielőtt kiveszi a sütőből. Várja meg míg kicsit kihűl, majd borítsa ki a süteményt egy tálra, deszkára.  Amíg a torta hűl, készítse el a krémet. 

  • tegye turmixgépbe a fagyasztott gyümölcsöket,
  • adja hozzá a tejfölt és a tejet (a tejtől lesz egyébként ilyen folyós, ez el is hagyható) és turmixolja homogénre.

Amikor ezzel megvan, csak kezdje el önteni a torta közepébe a folyós gyümölcsöt és várja meg míg szépen elterül mindenhol. Díszítse a tortát ízlés szerint.

img_9053.JPG

 

A tésztája nagyon könnyű és omlós, tényleg érdemes kipróbálni, mindenki imádta!

 

 

komment komment

spar tészta ételallergia laktózérzékenység gluténmentes életmód laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása