Kiadós, különleges étel, és nagyon gyorsan elkészíthető. Tulajdonképpen annyira finom, hogy abba sem lehet hagyni az evését. Tényleg. „Muszáj kipróbálni” kategória!
Hozzávalók két nagy adaghoz:
- 1 kis csomag mirelit garnélarák (persze, lehet friss is)
- 2 adag SPAR free from tészta
- 1/2 dl olívaolaj
- 2 evőkanál SPAR free from vaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 alma megpucolva, felkockázva
- 1 marék zöldborsó
- 1 nagyobb kaliforniai paprika (lehet zöld, piros és sárga is, vagy vegyesen)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 dl gabonatejszín (nagyon jó hozzá a mandulatejszín)
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- egy csipet friss apróra vágott csili paprika
Az elkészítés:
- Forrósítsa fel az olívaolajat és a vajat, majd adja hozzá a zúzott fokhagymát, zöldborsót és az apróra kockázott paprikát.
- Várja meg, míg a fokhagyma kicsit odakap, majd pirítsa meg rajta a rákokat.
- Öntse bele a bort, és rottyantsa össze az egészet.
- Ezután jöhet a gabonatejszín. Ezzel is forralja össze az ételt, majd szórja bele a maradék hozzávalókat és a fűszereket: alma, fehér bors, szerecsendió, só.
- Főzze ki a tésztát, és vagy keverje össze a rákos szósszal, vagy adagolva, külön-külön tálalja.
- A tetejét díszítheti apróra vágott fűszernövénnyel – a petrezselyem és a bazsalikom is jó választás hozzá.
Tipp: ha mirelit rákot használ, mindenképpen olvassza ki főzés előtt, és próbálja meg felitatni róla a vizet, hogy ne legyen túl híg a szósz. Ha mégis túl híg az étel, egy egészen kevés étkezési keményítő csodákra képes.
Kommentek