Ételallergia

Ínycsiklandó garnélás tészta zöldségekkel (glutén- és laktózmentes)

Ínycsiklandó garnélás tészta zöldségekkel (glutén- és laktózmentes)

2016.08.18 reve

Kiadós, különleges étel, és nagyon gyorsan elkészíthető. Tulajdonképpen annyira finom, hogy abba sem lehet hagyni az evését. Tényleg. „Muszáj kipróbálni” kategória!

gettyimages-459563763.jpg

Hozzávalók két nagy adaghoz:

  • 1 kis csomag mirelit garnélarák (persze, lehet friss is)
  • 2 adag SPAR free from tészta
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál SPAR free from vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1/2 alma megpucolva, felkockázva
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 nagyobb kaliforniai paprika (lehet zöld, piros és sárga is, vagy vegyesen)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl gabonatejszín (nagyon jó hozzá a mandulatejszín)
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • egy csipet friss apróra vágott csili paprika

Az elkészítés:

 

 

  • Forrósítsa fel az olívaolajat és a vajat, majd adja hozzá a zúzott fokhagymát, zöldborsót és az apróra kockázott paprikát.
  • Várja meg, míg a fokhagyma kicsit odakap, majd pirítsa meg rajta a rákokat. 
  • Öntse bele a bort, és rottyantsa össze az egészet. 
  • Ezután jöhet a gabonatejszín. Ezzel is forralja össze az ételt, majd szórja bele a maradék hozzávalókat és a fűszereket: alma, fehér bors, szerecsendió, só.
  • Főzze ki a tésztát, és vagy keverje össze a rákos szósszal, vagy adagolva, külön-külön tálalja. 
  • A tetejét díszítheti apróra vágott fűszernövénnyel – a petrezselyem és a bazsalikom is jó választás hozzá.

 

Tipp: ha mirelit rákot használ, mindenképpen olvassza ki főzés előtt, és próbálja meg felitatni róla a vizet, hogy ne legyen túl híg a szósz. Ha mégis túl híg az étel, egy egészen kevés étkezési keményítő csodákra képes.

komment komment

tészta ételallergia gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása