Ételallergia

Laktóz- és gluténmentes zöldséglepény

Laktóz- és gluténmentes zöldséglepény

2015.06.23 reve

Ez a lepény egészen különleges, hiszen alig van benne kalória és az elkészítéséhez nem kell semmilyen zsiradék. A végeredmény nagyon finom és még a gyerekek is imádják. 

 

Ezek kellenek hozzá

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg cékla
  • 3 marék reszelt sajt
  • 1 doboz SPAR free from, laktózmentes tejföl
  • 5 evőkanál kukoricadara
  • 2 egész tojás
  • 4 tojásfehérje
  • fűszerkeverék (én garam masalát használtam)

img_5966.JPG

Így készítse el

Reszelje le nyersen a sárgarépát és a céklát, majd öntse a zöldségeket egy nagy műanyag tálba. Adja hozzá a tojásokat, a kukoricadarát, a sajtot és 1-2 evőkanál tejfölt. Jól dolgozza össze a masszát, majd öntse sütőpapírral borított tepsibe. A tetejét szórja meg sajttal, tehet még a tetejére erős-, vagy sima TV paprikát,illetve felvágottat is. Tegye előmelegített 160 fokos sütőbe és addig süsse, amíg meg nem barnul a sajt a tetején. 

img_5950.JPG

Jó tudni: amikor kiveszi a sütőből, mindenképpen várja meg míg langyosra hűl az étel, mert csak ilyen formában lesz szeletelhető. Ha forrón próbálja porciózni, könnyen előfordulhat, hogy szétesik az étel. Egye tejföllel, vagy ketchuppal és majonézzel. 

Jó étvágyat!

komment komment

spar laktózérzékenység gluténmentes életmód laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása