Ételallergia

Tökéletes laktózmentes vaníliafagylalt

Tökéletes laktózmentes vaníliafagylalt

2016.06.23 reve

Semmi sem jobb ebben a nagy meleben, mint egy jó hideg fagylalt. Jó, persze az külön bónusz, ha a fagylalthoz medence/tengerpart is társul, de egyelőre maradjunk a realitás talaján. Sajnos még mindig elég kevés helyen lehet laktózmentes fagylaltot kapni, ha meg van, akkor meg horror áron, ugye. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy elkezdek kísérletezni és végül megszületett ez a recepet. Sok helyen nézelődtem, ki, hogyan készíti saját fagyiját és ezekből raktam össze a számomra legízletesebbet. Mutatom a receptet:

gettyimages-112938361.jpg

Hozzávalók

  • 3 egész tojás
  • 1 evőkanál természetes vaníliakivonat
  • 2 vaníliarúd
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 liter SPAR, Free From laktózmentes tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vanília pudingpor (40 g)

Így kell elkészíteni 

Válassza szét a tojásokat, a sárgákat keverje habosra a cukorral és a kikapart vaníliarúd belsejével. Ha ez megvan, lassan öntse bele a pudingport, egy deci tejet és jól keverje össze az egészet. Ezután jöhet a liszt és ennél a manővernél vigyázzon, mert csomómentesre kell keverni a masszát! A legjobb, ha kézimixerrel teszi ezt.  Miután megvan a szép, homogén állag, öntse hozzá a maradék tejet és kezdje el besűrűsíteni (főzni) közepes hőmérsékleten a vaníliakrémet. Nem árt, ha többször kever rajta, mert nagyon könnyen leég és akkor adieu fagylalt! 

Amikor jól besűrűsödött a krém, vegye le a tűzről és adja hozzá a természetes vaníliakivonat és hagyja kihűlni. Addig meg verje fel kemény habbá a tojásfehérjéket és ha már eléggé kihűlt a krém, forgassa bele. Amikor teljesen lehűlt a massza, keverjen rajta egyet és már mehet is be a mélyhűtőbe. (Tipp: fémtálban ideális a fagyasztóba tenni.) És most még ne örüljön, nincs vége a bulinak! A fagylaltkezdeményt ugyanis 30 percenként át kell keverni a mixerrel és addig kell ismételgetni ezt a folyamatot, amíg igazi, fagylalt állagot nem kap a krém. Ezután már nyugodtan leülhet és befalhatja az egészet! 

komment komment

fagylalt spar laktózmentes életmód laktózmentes fagylalt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása