Ételallergia

Nagyon krémes, sütőtökös spagetti

Nagyon krémes, sütőtökös spagetti

2015.10.30 reve

Éppen szezonja van a sütőtöknek, úgyhogy nem hagyhattuk ki, hogy ne mutassuk meg egyik kedvenc főételünket. Ahogyan a többi tésztás ételt, ezt is gyorsan össze lehet rakni és nem mellékesen elképesztően finom. Igazából a szósz magában is fogyasztható – de ha jól akar lakni, akkor ne hagyja ki a tésztát.

teszta.jpg
 Ezekre lesz szüksége

  • SPAR free form spagetti tészta
  • 50 dkg sütőtök
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl SPAR free from tejföl
  • 1 csipetnyi szerecsendió
  • 1 evőkanál olaj

Így készítse el 

Tisztítsa meg a zöldségeket és vágja őket nagyobb kockákra  kivéve a hagymát – majd enyhén pirítsa meg őket az olajon. Amikor már kicsit odakaptak, öntse fel az egészet annyi vízzel, hogy félig ellepje a zöldségeket, ízesítse és helyezzen fedőt a lábasra. Nem kell addig párolni a zöldségeket amíg teljesen megfőnek, hiszen így minden vitamin elfőne belőlük és mivel úgyis turmixolni kell őket, ez meg sem érződik majd a szószon. Vegye ki a zöldségeket és tegye olyan tálba, amelyben könnyedén össze tudja turmixolni és a későbbiekben akár le is tudja zárni légmentesen. Öntsön egy kevés főzővizet is az ételhez, adja hozzá a tejfölt is és turmixolja homogénre. Nem biztos, hogy az összes vízre szüksége lesz az étel elkészítéséhez, ezért is jobb egy új edényben elkészíteni a szószt. Amikor ezzel megvan, főzze meg a tésztát és kész is. Ugye, hogy nem nehéz?

image_1.jpg

Tipp: szeretem lassú tűzön párolni a zöldséget, így szerintem az íze is jobb. Igaz, kicsit időigényesebb, de megéri.  

komment komment

spar pasta ebéd ételallergia laktózérzékenység gluténmentes életmód laktózmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása