Ételallergia

Gluténmentes macaron mogyorókrémmel

Gluténmentes macaron mogyorókrémmel

2016.08.11 reve

Évek óta óriási buli Magyarországon a macaron, amit – kinézete ellenére – egyáltalán nem nehéz elkészíteni, ráadásul abszolút gluténmentes. Sokan nem tudják, de a macaron alapból gluténmentes, hiszen mandulaliszttel készül, ami nem más, mint finomra őrült mandula. Valójában egy rém egyszerű recept, egyedül a töltelékekkel lehet variálni, de nem érdemes túlzásba vinni azt sem. A mogyorókrém ugyanúgy megteszi, mint a fügelekvár, vagy éppen a méregdrága belga csokoládéval töltött változat. Szóval, ha eddig nem érzett affinitást ahhoz, hogy nekiálljon legyártani pár tucat macaront, mert „ezt baromi nehéz lehet megcsinálni”, most itt a remek alkalom, ugyanis egy egyszerű receptet mutatunk.

gettyimages-495563235.jpg

  • 200 g porcukor
  • 200 g finomra őrölt mandula
  • 75 g tojásfehérje (két S-es tojásnak felel meg körülbelül)
  • 200 g cukor
  • 65 ml víz
  • természetes ételfesték (lehet céklapor, , vagy keserű kakaópor
  • SPAR free from mogyorókrém

 Az elkészítése macerásnak tűnik, de tényleg nem az:

  • Szitálja a porcukrot egy tálba, adja hozzá az őrölt mandulát meg egy tojásfehérjét, és dolgozza össze, majd hagyja állni.
  • Amíg a massza áll, főzze fel lassú tűzön a cukrot a vízzel. 
  • Amíg a cukros víz készül, verje kemény habbá a másik tojás fehérjét. Ha már jó kemény, adagolja hozzá a cukros vizet. Nem árt, ha közben párszor habverővel ismét nekiesik a masszának. Amikor ez is megvan, már csak az ételfesték hiányzik belőle. Hűlésig keverje a habverővel.
  • Az egészet adja a mandulás tálhoz, de itt felejtse el a habverőt; kézzel dolgozza simára a „krémet”. 
  • Amikor homogén az állaga, töltse meg vele a nyomózsákos habzsákot, és pihentesse 20-30 percig. 
  • Melegítse fel a sütőt 130 fokra.
  • Bélelje ki a tepsit (vagy amiben készíti a macaronokat) és nyomjon rá köröket a zsákból. Ha magától nem kezd el a massza elterülni, kissé rázogassa meg, vagy ütögesse finoman az asztalhoz a tepsit – működni fog.
  • Pihentesse a majdnem kész macaronokat 40-50 percig, majd 20-25 perc alatt süsse készre 130 fokos sütőben. 
  • Vegye ki a tepsit a sütőből, és várja meg, míg kihűl az édesség, ezután töltse meg mogyorókrémmel, és már fogyasztható is. 

 Ugye, hogy simán kivitelezhető?

*Több receptet is megnéztünk a neten mire erre rátaláltunk, de persze egy kicsit ezen is alakítottunk. 

 

 

komment komment

ételallergia macaron gluténmentes édesség gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása