Ezt a krémlevest nem csak egyszerű elkészíteni, de nagyon magas a vitamin- és ásványi anyag tartalma – ráadásul még elképesztően finom is. És mivel egy kicsit édeskés az íze, emiatt a rozmaring és a pirított mandula nagyon feldobja.
A következőkre lesz szüksége, 4 adaghoz
- 2 szál vastag sárgarépa
- 1 közepes édesburgonya
- 1 szál póréhagyma
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál Spar free from vaj
- fél pohár Spar free from tejföl (15 százalékost használtam, de ugyanolyan jó a 20 százalékos is)
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- só
- 1 marék mandula pálcika
- friss rozmaring
Így készítse el
Pucolja meg a zöldségeket, majd karikázza fel. A két evőkanál vajat olvassza fel egy kisebb lábasban és pirítsa meg rajta a hagymát. Ezután csurgassa a hagymára a mézet és hagyja, hogy kicsit karamellizálódjon és csak ezután tegye a répát és az édesburgonyát a lábosba. Öntse fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldségeket és fedő nélkül(!), közepes hőmérsékleten főzze majdnem puhára a zöldségeket.
Jöhet az ízesítés
Miután már majdnem megpuhultak a zöldségek, adjon a leveshez két csipet őrölt szerecsendiót, sót és a fél pohár tejfölt, forralja össze és botmixerrel pépesítse az ételt. (Ha nagyon besűrűsödne a leves, nyugodtan öntsön hozzá annyi forró vizet, amennyit még felvesz az étel.) Tálalásnál szórjon pirított mandulát (egy kávéskanál free from vajon pirítottam) és vágott, friss rozmaringot a krémleves tetejére.
Jó étvágyat!
Önnek melyik a kedvenc laktózmentes receptje? Küldje el nekünk levélben!
Kommentek