Ételallergia

Gluténmentes spagetti, friss, házi pesztóval

Gluténmentes spagetti, friss, házi pesztóval

2015.09.04 reve

Semmi sem finomabb a tésztán, mint a friss, házi pesztó, ezért most megmutatjuk hogyan kell a legegyszerűbben elkészíteni. 

Vegyen egy nagy cserepes bazsalikomot, vagy a szuperekben és hiperekben kapható dobozost, amiben friss bazsalikom szálak vannak, egy kevés fenyőmagot (de ezt helyettesítheti bármilyen maggal), pecorino és/vagy parmezán sajtot és olívaolajat. 

img_8700.JPG

Ezekre lesz szüksége 4 adaghoz

  • egy nagy csokor bazsalikom
  • 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál reszelt pecorino sajt
  • kis marék fenyőmag
  • 1/2 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy csipet só
  • SPAR free form spagetti tészta

Ezután az egészet tegye aprítóba

 

  • Ha cserepes bazsalikomot választott, mossa meg jól a leveleit és csak ez után tegye az aprítóba, a szárak nélkül. A doboz esetében nem feltétlenül kell megmosni a fűszernövényt, de ha ragaszkodik hozzá, csak tegye. A levelekről ne csurogjon a víz, de egyáltalán nem baj ha nem szárazon kerülnek a gépbe.  
  • Itt már csak annyi a dolga, hogy összezúzza az alapanyagokat. Nem árt figyelni arra, hogy inkább ütemesen nyomkodja a turmixgép gombját, mintsem folyamatosan mixeljen, mert így esély van arra, hogy felmelegszik az étel, az meg nem annyira tesz jót a friss bazsalikomnak.

img_6472.JPG

Persze léteznek olcsóbb pesztók is

Természetesen lehet variálni az ízeket a pesztóban, csak ilyenkor már nem beszélhetünk az igazi pesto genovese-éről. Sebaj, a lényeg, hogy finom legyen. Szóval fenyőmag helyett használhat bármilyen magot, ízlés szerint: mandula, kesudió, mogyoró, dió, de akár napraforgómag, tökmag, de még szezámmag is kerülhet a szószba. A pecorino is elhagyható és helyettesíthető sima parmezánnal, vagy valamilyen karakteres, kemény sajttal. Ha meg nem talált bazsalikomot a boltban, akkor se csüggedjen, hiszen snidlingből, rukkolából és petrezselyemből is lehet pesztót gyártani. Sőt, akár keverheti is a zöldeket.

Jó étvágyat!

 

 

 

komment komment

spar tészta pasta ételallergia gluténmentes életmód

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása