Ételallergia

Húsvéti gluténmentes csokoládés kuglóf

Húsvéti gluténmentes csokoládés kuglóf

2015.04.03 reve

Az egyik legjobb dolog ebben a kuglófban, hogy 10 perc alatt összedobható és nem csak azoknak finom csemege akik gluténérzékenyek, de azoknak is tökéletes édességforrás lehet akik laktózérzékenyek, ugyanis laktózmentes- vajjal és kakaókrémmel készül. 

Hozzávalók:

  • 1 doboz SPAR free from bio sütemény sütőkeverékpor
  • 4 egész tojás
  • 17-18 gramm SPAR free from laktózmentes vaj
  • 4 evőkanál SPAR free from glutén- és laktózmentes mogyorós-kakaós kenhető krém
  • porcukor és/vagy makadámdió a díszítéshez

Ennyire egyszerű elkészíteni

A megolvasztott vajat, a tojásokat a kakaókrémet és a sütőkeverékport dolgozza össze konyhai robotgéppel, vajazza ki a kuglóf formát és kanalazza bele a masszát és melegítse elő a sütőt 160-170 fokra. Amikor a sütő már elég meleg, helyezze bele a kuglófot és 40-50 perc alatt süsse készre.

img_4315.JPG

A sütőből kivéve várjon egy kicsit mielőtt kivenné a formából a süteményt, mert amikor meleg a tészta, nagyobb esély van rá, hogy megtörik. Óvatosan borítsa vágódeszkára, vagy tálcára a kuglófot és ha már langyos, szeletelheti is. 

img_4317.JPG

Kellemes húsvétot!

komment komment

spar ételallergia gluténmentes életmód csokoládés kuglóf

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

süti beállítások módosítása